• Ново
Позната Музика за Месинг [ЦД]

Позната Музика за Месинг [ЦД]

DEN 3.00

Износ
Това е достапна

Лудвиг Гутлер Месинг Ансамбл-Позната Музика За Месинг (ЦД НОВО)Етикета : Берлински Класициформат : Датум На Издавање : 14 Февруари 2012не. на Дискови : 1upc : 885470003085албум Песнидиск 1 : 1. 15, за 10 дела2. Умри химел ерзален умри Ер Готес, мотет за 2 сопрани, алто, 2 тенори, бас и континуо, СВВ 386 (Оп.11/18)3. Англиски Апартман, За Тастатура Бр. 3 Во Г минор, БВВ 808 (П. Н. Е. Л15) : 1. Прелуди4. Англиски Апартман, За Тастатура Бр. 3 Во Г минор, БВВ 808 (П. Н. Е. Л15) : 2. Сарабанде5. Англиски Апартман, За Тастатура Бр. 3 Во Г минор, БВВ 808( П. Н. Е. Л15) : 3. Гавоте6. Соната Број 19, за 15 дела7. Беше мојата гот вил, дас гшех алзеит, мотет за алто, тенор, 4 инструменти и континуо, СВВ 392 (Оп.11/24)8. 16 : канзон кварти тони за 15 делови9. Работа (и) : Концерт Во ц-мајор, за две високи труби, соло рог, соло тромбон и два Месинг Рефрени : 1. Гра10. Соната (Концерт) 6, за труба, 2 виолини, 3 виоли и континуирано во ц-мајор, Т.значи 1 : 2. Алегро11. Соната (Концерт) 6, за труба, 2 виолини, 3 виоли и континуирано во ц-мајор, Т.значи 1 : 3. Гроб12. Соната (Концерт) 6, за труба, 2 виолини, 3 виоли и континуирано во ц-мајор, Т.значи 1 : 4. Алегро13. 18, за 14 дела 14. Ауф Дем Гебирге, мотет за 2 алтос, 5 инструменти и континуо, СВВ 396 (Оп.11/28)15. Канзон16. 20, за 22 дела 17. Музика За Кралскиот Огномет, за оркестар, ХВВ 351 : Овертјуре : Алегро-позајмување18. Музика За Кралскиот Огномет, за оркестар, ХВВ 351 : Буре19. Музика За Кралскиот Огномет, за оркестар, ХВВ 351 : Ла Паикс20. Музика За Кралскиот Огномет, за оркестар, ХВВ 351 : Минует21. Музика За Кралскиот Огномет, за оркестар, HWV 351 : La Réjouissance22. Музика За Кралскиот Огномет, за оркестар, ХВВ 351 : Финале. Минуетдиск 2 : 1. Издавачка Куќа : Берлински Класици2. Каталог# : BC300308 Позната Музика за Месинг [ЦД].

Повеќе информации

Најдобрите понуди во категоријата