• Ново
Карипски Студии: Луѓето Се Подготвуваат: Афроамериканска И Карипска Културна Размена

Карипски Студии: Луѓето Се Подготвуваат: Афроамериканска И Карипска Културна Размена

DEN 1.00

Износ
Това е достапна

Испитувањето на богатите, долготрајни размени меѓу Афроамериканските и Карипските народи Што Луѓето ги Подготвуваат нуди историски и теоретски читања на карипската и Афроамериканската интеракција од 1700-тите до денес. Со анализа на наративи за патувања, истории, креативни соработки и политички размени, авторот Кевин Михан го следи развојот На Афроамериканскиот/Карипскиот дијалог преку животите и делата на четири клучни поединци : библиофил/библиотекар Артур Шомбург, писател/антрополог Зора Нил Хурстон, џез-поет Џејн Кортез и теолог/политичар Жан-бертран Аристид. "Генијалноста на пристапот На Кевин Михан е дека тој се фокусира на мешањето На афроамериканското и Карипското искуство и креативната моќ на луѓето како извор на деколонизирачки ставови и интервенции, додека ги одржува тензиите и дијаспората во целосен поглед. Барајќи музика за принципот на кохерентен меѓуамерикански културен отпор, тој открива дека културниот контакт преку хемисферата може да биде ослободувачки како што беше во песните На Кертис Мејфилд и Боб Марли."- Тифани Руби Патерсон, Афроамериканец И Дијаспора Студии, Историја И Американски Студии, Универзитетот Вандербилт Кевин Михан е вонреден професор по англиски јазик на Универзитетот Во Централна Флорида. Објавил Во Афроамериканска Рецензија, Американска Литература, Калало и на други места. Карипски Студии : Луѓето Се Подготвуваат : Афроамериканска И Карипска Културна Размена (Тврд Повез).

Повеќе информации

Најдобрите понуди во категоријата